nieuws

21 apr 2008, 21:09

Jaap van Dijk benoemd tot waarnemend burgemeester van Winsum

De Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen, de heer Max van den Berg, heeft de oud-gedeputeerde Jaap van Dijk benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Winsum vanaf 13 mei 2008 totdat in de vacature is voorzien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Commissaris van de Koningin heeft op verzoek van de Gemeenteraad en na overleg met de fractievoorzitters en de wethouders besloten tot het aanstellen van een waarnemer in verband met het vertrek van burgemeester Yvonne van Mastrigt naar Hoogezand-Sappemeer. Vanwege de bestuurlijke situatie in Winsum en de voortgang van een aantal belangrijke projecten is aanstelling van een waarnemer in het belang van de gemeente.

De Commissaris van de Koningin heeft gezocht naar een persoon die voldoet aan de volgende criteria:

- ruime ervaring in het openbaar bestuur
- affiniteit met de bedrijfsvoering in het gemeentelijke, politieke- en ambtelijke bedrijf
- kennis van en affiniteit met het gebied

De heer Van Dijk heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. In de jaren 1987 tot 1999 was hij gedeputeerde in Groningen. Daarna was hij op verdienstelijke wijze -onder meer- waarnemend burgemeester van Ten Boer (2001-2002), Loppersum (2003), Zwartewaterland (2005) en Eemsmond (2007). Tot op heden vervult hij nog een aantal nevenfuncties op het terrein van de landinrichting, ambulancezorg en natuurbeheer.

De heer Van Dijk heeft maandag 21 april de vereiste eden in handen van de Commissaris van de Koningin, de heer Max van den Berg, afgelegd.