nieuws

06 nov 2011, 22:10

Irritatie bij ondernemers over Occupy-Groningen

Ondernemers in de binnenstad van Groningen vinden het onbegrijpelijk dat de Occupy-beweging wordt getolereerd in tenten voor het Stadhuis, terwijl ondernemers in de binnenstad amper een rotan-stoel mogen verzetten. Dat schrijft Bert-Jan Hakvoort,voorzitter van de Groningen City Club, de organisatie van binnenstadsondernemers, op zijn Facebook-pagina.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Hoe kan het toch, dat Groninger ondernemers zich moeten houden aan allerlei strenge kwaliteitsregels. Een Groninger ondernemer 'bekeurd' wordt omdat het pootje van een terrasstoel niet rotanlook is maar van aluminium. En dat de Occupy beweging aan de achterzijde van het Stadhuis dagenlang een dikke rommelpot mag maken met tenten, hekken, kampvuur en pamfletten. Ik snap het niet meer!”, aldus Hakvoort.
 

Volgens Groningse binnenstad-ondernemer, Hugo Schockman, is het vreemd dat marktkooplieden hun tenten niet mogen vast-pinnen, maar Occupy kennelijk wel. Hij schrijft: ‘Door de marktkooplieden mogen er geen pennen tussen de stenen worden geslagen. Volgens mij staan die tenten toch niet verlijmd met Pattex of zo...Als ze ooit zijn vertrokken gaan we gewoon nieuwe steentjes leggen, zijn we met elkaar toch gewoon weer betaalmeester!’