nieuws

12 aug 2010, 17:05

Inval in drugswoning aan Eikenlaan na buurtklachten in Selwerd

Met de aanhouding van twee mannen (46 en 55 jaar) uit Groningen heeft de politie eind juli een einde gemaakt aan overlastadres in de wijk Selwerd. De politie verrichte een drugsinval in een woning aan de Eikenlaan in Groningen. De politie startte een onderzoek nadat zij meldingen uit de buurt hadden gekregen. Uit de betreffende woning zou vermoedelijk drugs worden verhandeld. Vlak voor de inval werd in de omgeving van de woning een 31 jarige man uit Den Haag aangehouden met 21 bolletjes harddrugs in zijn bezit. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op aanbellen werd de deur van de betreffende woning niet geopend. Hierop werd de voordeur geforceerd. In de woning werd een ongeveer 5 gram harddrugs gevonden. Ook werd 450 gram wit poeder gevonden. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit verdovende middelen zijn. Beide verdachten, bekenden van de politie, werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Het duo is na verhoor in afwachting van hun rechtszaak naar huis gestuurd.

Beslissing
De politie heeft het onderzoek afgerond. Het proces-verbaal wordt gestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.