nieuws

19 mrt 2002, 00:12

Inval bij Hoofdkantoor Koop Holding in Groningen

Bij Bouwbedrijf Koop Holding op het Hoofdkantoor in Huize Gelria in Groningen heeft de politie vanmorgen een inval gedaan. Het gaat om een actie in het kader van een zeer grote actie in heel Nederland waarbij invallen zijn gedaan bij 45 bouwbedrijven in zeven provincies. De actie is gedaan op initiatief van het Landelijk Parket van het Ministerie van Justitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het de grootschalige invallen hangen samen met de komst van de parlementaire enquete naar de bouwfraude die werd ingesteld nadat oud medewerker A. Bos van Koop Tjuchem informatie over mogelijke bouwfraude aan justitie gaf. In een persverklaring laat het Landelijk Parket in Rotterdam weten dat het doel van de doorzoekingen is het verzamelen van bewijzen voor oplichting, valsheid in geschrifte, belastingfraude, overtreding van de Wet economische mededinging en ambtelijke corruptie.
Bij Koop Tjuchem in Groningen en bij haar dochter NACAP in Eelde zijn vanmorgen invallen zijn gedaan door de politie. Koop heeft aangekondigd vanmiddag met een persverklaring te komen. Aan de ongekend grote actie in Nederland doen 500 opsporingsambtenaren, 36 officieren van justitie en zeven rechters-commissarissen mee. Het onderzoek staat onderleiding van drie officieren van justitie van het landelijk parket.