nieuws

06 jul 2000, 00:12

Internet-site in Groningen speciaal opgericht voor freelancers

Independent Brains’, zo luidt de naam van een nieuwe internet-site die zich specifiek richt op freelancers in Nederland. De nieuwe site die dinsdag van start is gegaan is bedoeld als virtuele ontmoetingsplaats voor freelancers uit alle sectoren, variërend van illustratoren of journalisten tot belastingconsulenten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens een woordvoerder van independantbrains.com, zoals ook het adres van de site luidt, is het de bedoeling dat professionele freelancers uit alle sectoren elkaar er ontmoeten. Ze kunnen er onderling kennis met elkaar uitwisselen en vooral ook in contact komen met nieuwe opdrachtgevers. Daarnaast biedt de site specifieke informatie over beroepsgroepen, nieuws en collectieve inkoopmogelijkheden
De nieuwe site wil niet alleen actief blijven op de Nederlandse markt maar wil uitgroeien tot een van de belangrijkste dienstverleners voor freelancers en opdrachtgevers in Europa. Bij de freelance-internet site werken dertig mensen. Het in Groningen gevestigde bedrijf verwacht dat de belangstelling voor de site de komende tijd sterk zal groeien. ‘In Nederland is ongeveer tien procent van de beroepsbevolking freelance werkzaam en de verwachting is dat dit aantal alleen maar toeneemt als gevolg van de toenemende behoefte aan flexibele werkverhoudingen’.