nieuws

12 jan 2019, 11:11

Internationale studenten leren Grunnegs tijdens Groninger Night in Club Kiwi

Internationale studenten leren Grunnegs tijdens Groninger Night in Club Kiwi

Het Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) organiseren op maandag 21 januari voor de eerste keer een speciale Groninger avond voor buitenlandse studenten. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groninger Night wordt gehouden in Club Kiwi aan de Peperstraat en begint om 20.00 uur. Studenten kunnen er kennismaken met Groningen (Stad en Ommeland) en met het Gronings als streektaal. Andere geïnteresseerde Stadjers en studenten zijn ook van harte welkom.

Op het programma van deze Grunneger oavend staat onder meer een lezing van prof. dr. Goffe Jensma, hoogleraar Fries en verbonden aan de opleiding Multilingualism & Minorities van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij vertelt over de rol van het Gronings in tijden van internationalisering.

Daarnaast leren de buitenlandse studenten bij de Crash Course Gronings van Olaf Vos een mondje Grunnegs. Hij geeft tijdens deze avond een ‘broescursus’ Gronings, haailmoal op zien Engels.

Verder is er een Grunneger Quiz met een dikke pries: Everything you always wanted to know about Groningen but were afraid to ask.

De avond wordt afgesloten met een optreden van de Grunneger rapformatie Wat Aans!


Foto: Wutsje / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0