nieuws

03 dec 2001, 00:12

Internationale erkenning voor DelfSail 2003

Tijdens de onlangs gehouden - jaarlijkse - vergadering van de International Sail Training Association, die ditmaal plaatsvond in Alicante, werd de organisatie van DelfSail 2003 ten voorbeeld gesteld voor vertegenwoordigers van de overige havens.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De data van DelfSail 2003 zijn in goed overleg met de ISTA vastgesteld, waardoor DelfSail perfect aansluit op de Cutty Sark Tall Ships Race die begint in Gdynia (Polen) in 2003. Voorafgaand aan DelfSail wordt in Rouen (Frankrijk) een Sailevenement gehouden. Overigens heeft DelfSail ook in voorgaande edities hetzelfde beleid gevoerd, om op deze wijze altijd aan te kunnen sluiten bij andere evenementen in plaats van gelijktijdig met andere havens een Sail te organiseren.
Deze internationale erkenning en waardering kwam voor de organisatie van DelfSail 2003 als een verrassing tijdens de conferentie in Alicante. Hier werd door de voorzitter van de ISTA, Sir Robin Knox Johnston, stilgestaan bij de langdurige relatie die DelfSail heeft met de International Sail Training Association. In de internationale maritieme wereld heeft DelfSail in de afgelopen 10 jaar een goede naam opgebouwd die mede te danken is aan de uitstekende samenwerking met de vele vrijwilligers, de toegankelijkheid van de haven naar het centrum van Delfzijl en het professionele bestuur en projectbureau.