nieuws

30 jan 2003, 00:12

International Film Festival Rotterdam in Groningen

Het International Film Festival Rotterdam in Groningen vindt dit jaar plaats van donderdag 30 januari t/m zondag 2 februari in Images, het Grand Theatre en Vera.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het programma toont een dwarsdoorsnede van het Festival in Rotterdam. Enkele tips:
La trilogie : Un couple épatant - Cavale - Après la vie
Deze ‘trilogie’ is een ambitieus en indrukwekkend werk van de Belgische regisseur Belvaux. Het is opgebouwd uit drie verhalen, verfilmd in zeer verschillende cinematografische stijlen, die zo’n beetje dezelfde tijdsspanne beslaan. Un couple épatant is een komedie, Cavale een harde thriller en Après la vie een donker drama. Hoewel de thriller als een op zichzelf staande film kan worden gezien, hebben de andere twee titels elkaars context nodig om goed tot hun recht te komen. Belvaux, die zijn carrière als acteur begon, heeft dit gedurfde project in Grenoble opgenomen met grotendeels dezelfde cast. De eindmontage werd door drie verschillende editors gedaan waardoor de films elk een heel eigen sfeer hebben. Een humoristische scène in de ene film wordt in een andere, door context of filmstijl, dramatisch. Filmvakblad Variety beoordeelde Belvaux’ grootse filmproject als een van de meest boeiende Europese experimenten van de laatste jaren.
Blissfully yours (Sud sanaeha) (MP) van Apichatpong Weerasethakul
Tweede dromerige film van de Thaise regisseur van het festivalhitje Mysterious object at noon. Roong kan niet wachten tot ze eindelijk met haar grote liefde Min, een illegale immigrant uit het dictatoriale buurland Birma, samen zal zijn. Ze betaalt de oudere Orn om Mins fel begeerde papieren te regelen, terwijl zij naarstig op zoek is naar een plek waar ze met z’n tweeën kunnen zijn. Op een zwoele zaterdagmiddag neemt Min haar mee voor een picknick in de rimboe. Niet wetend dat niet ver daar vandaan Orn soortgelijke plannen heeft. Mooie lome ode aan de kleine en vleselijke geneugten van alledag.
Het volledige programma van het International Film Festival Rotterdam in Groningen vindt u op www.images.nu Ook is er een programmaboekje verschenen, onder andere te vinden in de bioscopen en bij culturele instellingen in de stad Groningen.