nieuws

10 jan 2013, 21:09

Instagram fotowedstrijd: ‘Groningen & IK’ trekt 1200 inzenders

Groningen & IK is een Instagram fotowedstrijd via social media waarvoor deelnemers hun mooiste kiekjes van Groningen konden insturen. Meer dan 1200 foto’s zijn door stadjers en studenten ingestuurd. Van het ochtendlicht dat over de weilanden schijnt tot foto’s van de d’olle grieze. De wedstijd is bedacht door studenten van de Hanzehogeschool voor

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

de minor eventmanagment in samenwerking met CAST. Het is een ware hype op Facebook geworden. Op 15 januari vanaf 12.00 uur worden de foto’s geëxposeerd en geveild op de Van DoorenVeste van de Hanzehogeschool. Zie www.facebook.com/groningenenik voor de  Groningen & IK Facebookpagina. 

De veiling en prijsuitreiking beginnen om 15.00 uur. De opbrengsten van de veiling gaan naar de IMC Weekendschool Groningen. De weekendschool geeft op zondag aanvullend onderwijs aan jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken.

Tijdens de veiling worden er ook twee graffitikunstwerken geveild  die gemaakt zijn door leerlingen van de Weekendschool. De ingestuurde Instagramfoto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury. De eerste prijs is een fotografiecursus t.w.v. 195 euro mogelijk gemaakt door Zero fotografie.

Er is ook een publieksprijs, een drie-gangen diner bij Prinsenhof, waarbij de winnaar wordt bepaald door de meeste likes op Facebook.  Kom op 15 januari naar de Van DoorenVeste om te genieten van een indrukwekkende foto expositie.
 

www.facebook.com/groningenenik