nieuws

13 okt 2008, 14:02

Inspuiten hiv-besmet onderdeel 'bizarre' seksfeesten

De seksfeesten in Groningen waarbij de homoseksuele bezoekers zouden zijn ingespoten met hiv-besmet bloed, waren 'bizarre nachten'. Zo omschreef verdachte Peter M. de bijeenkomsten maandag voor de rechtbank in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

"De avonden kenmerkten zich niet doordat er veel gepraat werd”, omschreef M. tegenover de rechter. "Het ging maar om een ding:seks.” De bezoekers bevredigden elkaar op die bijeenkomsten anaal met dildo's, bierflesjes, handen en soms ook voeten. De aanwezigen waren hierbij bijna altijd onder invloed van drank en drugs als GHB, poppers en xtc. Volgens de verdachten was dat een voorwaarde om te ontspannen. Plas- en poepseks vormden op de seksfeesten ook geen uitzondering. Ook werd er regelmatig aan 'tepelseks' gedaan waarbij met een injectienaald de tepel doorboord werd.

Volgens verdachte Hans J. zou M. op een van deze feesten bij hem besmet bloed uit zijn arm hebben afgenomen om dat vervolgens anaal bij een van de slachtoffers in te spuiten. "De man was uitgenodigd met het doel om hem te besmetten. Hij lag suffig van de drank en drugs op de bank, wij zijn toen naar de keuken gegaan waar M. bloed uit mijn arm heeft afgenomen. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat hij het ook echt bij die man zou inspuiten'', aldus J.

M. ontkende dit. Hij geeft toe bloed te hebben ingespoten in de anus van de man, maar volgens hem ging dit om bloed dat was vrijgekomen bij tepelseks tussen hem en J. "Deze man was fervent fistfucker, waarbij hij allerlei speeltjes gebruikte. Hoe later de nacht, hoe ruiger het werd en hoe meer er in verdween. Iedereen maakte gebruik van die speeltjes, ze werden niet gewassen en er zat geen condoom om. Dus, waarom zou hij niet op die manier zijn besmet?''.