nieuws

22 mei 2019, 10:10

Inspecties provincie en waterschap

Inspecties provincie en waterschap

Het Waterschap Noorderzijlvest en de provincie Groningen voeren woensdagochtend inspecties uit in het gebied dat werd getroffen door een zware aardbeving. Het waterschap controleert onder meer gemalen en sluizen, en een team van vijf tot tien medewerkers van de provincie inspecteert of er schade is aan wegen, bruggen en kunstwerken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het waterschap is alert op eventuele schade aan dijken en kades omdat deze "van belang zijn voor de veiligheid van onze inwoners".

Bij een aardbeving met een kracht boven 3.0 wordt bij het waterschap de zogenoemde calamiteitenorganisatie opgestart. Een inspectieploeg is inmiddels al aan de slag gegaan in het beheersgebied, dat ligt in het noorden en westen van de provincie Groningen, in de kop van Drenthe en in het Friese deel van het Lauwersmeergebied.

Het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) laat via Twitter weten dat de aardschok ook in het ziekenhuis gevoeld is, maar dat de beving geen gevolgen heeft gehad in het operatiecentrum, op de Intensive Care en op de hartbewaking.

Woensdagochtend om 05.49 uur was er in Groningen een aardbeving met een kracht van 3.4. Het epicentrum lag in het dorpje Westerwijtwerd.