nieuws

21 jun 2012, 10:10

Inschrijving Week van de Smaak Groningen geopend

De inschrijving voor activiteiten tijdens de Week van de Smaak is weer geopend. De landelijke Week van de Smaak vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats, van 29 september t/m 7 oktober. Het thema is dit jaar ‘de aardappel’. Door het hele land zullen er activiteiten georganiseerd worden om eerlijke en gezonde voeding bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Week van de Smaak wil bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding bevorderen en een eerlijke en gezonde eetcultuur stimuleren. De zes kernwaarden hierbij zijn: ambachtelijk, natuurzuiver, seizoensgebonden, diervriendelijk, duurzaam en van bekende herkomst. Door middel van activiteiten als proeverijen, markten, streekmenu’s, streekproductenroutes, open boerderijdagen en allerlei activiteiten voor de jeugd worden zoveel mogelijk mensen op een positieve manier in contact gebracht met gezond en lekker voedsel.

Meedoen
De Week van de Smaak is een podium voor iedereen die zelf een activiteit wil organiseren die aansluit bij het Smaakhandvest (zie www.weekvandesmaak.nl). Via de site kunt u zich aanmelden om mee te doen. Als uw aanmelding vóór 25 juli binnen is, wordt uw activiteit opgenomen in de folder die speciaal voor de provincie Groningen wordt gemaakt. Alle activiteiten komen ook op de site te staan.

Meer informatie
Informatie over de Week van de Smaak kan worden verkregen bij de Regiocoördinator van de provincie Groningen, Elles Bulder, via telefoonnummer 0597-593464 of groningen@weekvandesmaak.nl.