De Week van de Smaak wil bewustwording over streek- en seizoensproducten en biologische voeding bevorderen en een eerlijke en gezonde eetcultuur stimuleren. De zes kernwaarden hierbij zijn: ambachtelijk, natuurzuiver, seizoensgebonden, diervriendelijk, duurzaam en van bekende herkomst. Door middel van activiteiten als proeverijen, markten, streekmenu’s, streekproductenroutes, open boerderijdagen en allerlei activiteiten voor de jeugd worden zoveel mogelijk mensen op een positieve manier in contact gebracht met gezond en lekker voedsel.
Meedoen
De Week van de Smaak is een podium voor iedereen die zelf een activiteit wil organiseren die aansluit bij het Smaakhandvest (zie www.weekvandesmaak.nl). Via de site kunt u zich aanmelden om mee te doen. Als uw aanmelding vóór 25 juli binnen is, wordt uw activiteit opgenomen in de folder die speciaal voor de provincie Groningen wordt gemaakt. Alle activiteiten komen ook op de site te staan.
Meer informatie
Informatie over de Week van de Smaak kan worden verkregen bij de Regiocoördinator van de provincie Groningen, Elles Bulder, via telefoonnummer 0597-593464 of groningen@weekvandesmaak.nl.