nieuws

06 mei 2019, 11:11

Inschrijving 4 Mijl van Groningen op 16 mei van start

Inschrijving 4 Mijl van Groningen op 16 mei van start

Over ruim een week, op donderdag 16 mei om 12.00 uur, opent de inschrijving voor de Menzis 4 Mijl van Groningen voor alle onderdelen. De 33e editie van dit traditionele loopfeest, waar jaarlijks maar liefst 23.000 deelnemers aan meedoen, vindt plaats op zondag 13 oktober. Het goede doel van dit jaar is de Stichting Walk On en er is voor het eerst een speciale 4 Mijl Studentenloop.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Speciaal voor verzekerden van Menzis, de hoofdsponsor van de 4 Mijl, is het mogelijk alvast een vouchercode met korting te bemachtigen. Deelnemers aan SamenGezond, het online gezondheidsprogramma van Menzis, kunnen zich daarnaast al vanaf 9 mei inschrijven voor het grootste loopevenement van Noord-Nederland via www.samengezond.nl/4mijl

4 Mijl Studentenloop
Bij de 4 Mijl kunnen deelnemers meedoen aan de Recreantenloop, Wedstrijdloop, Bedrijvenloop, een Gasterra Jeugdloop voor scholen en verenigingen of de Charity Run speciaal voor het goede doel. Omdat Groningen met meer dan 80.000 studenten een echte studentenstad is, is er dit jaar een nieuwe categorie toegevoegd aan het hardloopevent: de 4 Mijl Studentenloop.

Studenten kunnen zich tegen een gereduceerd tarief inschrijven middels hun persoonlijke studentennummer. Op zondag 13 oktober starten ze allemaal gezamenlijk in één startwave. De snelste studenten worden gehuldigd tijdens een aparte prijsuitreiking. Er zijn maximaal 2.000 startbewijzen beschikbaar voor de 4 Mijl Studentenloop.

Lentis, Golazo en Menzis organiseren ‘Lentis 4 Mijl Try-out’
Op zondag 1 september om 10.30 uur vindt een hardloopevent plaats ter voorbereiding op de Menzis 4 Mijl van Groningen. Deze 'Lentis 4 Mijl Try-out' is voor jong en oud en voor zowel beginners als gevorderde lopers. Tijdens dit gratis toegankelijke hardloopevenement kunnen zij  zichzelf testen op Rondje Dennenoord, gelegen op het terrein van Lentis in Zuidlaren.

Doe de 4 Mijl anders
Op de vooravond van de Menzis 4 Mijl van Groningen, op zaterdagavond 12 oktober, vindt de 9e editie van de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra plaats. Deelnemers volgen exact hetzelfde parcours, maar dan op een alternatieve wijze zoals wandelend, op skates, in een rolstoel of met een kinderwagen. De organisatie hoopt op een record aantal deelnemers ten opzichte van 2018. Toen stonden er 2.250 deelnemers aan de start.

De inschrijving voor de 4Mijl4You opent ook op donderdag 16 mei 2019.

Goede doel – Stichting Walk On
Elk jaar staat bij de 4 Mijl van Groningen en de 4Mijl4You één goed doel centraal dat een bijdrage levert aan de regio Groningen. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Walk On, die geld inzamelt om mensen met een dwarslaesie weer te laten lopen met behulp van een exoskelet.

Kijk voor meer informatie over de 4 Mijl en de inschrijvingsprocedure op www.4mijl.nl.