Nieuws

'Serious Request'; van naaktkalenders tot wereldrecordpoging barkeepen

Groningen begint steeds meer in de ban te raken van het Glazen Huis en bijzondere inzamelingsacties. Nog enkele dagen en het Glazen Huis gaat van start. In de afgelopen weken hebben de Stadjers laten zien dat zij ‘3FM Serious Request’ een warm hart toe dragen. De verscheidende initiatieven, van basisscholen tot studentenverenigingen, hebben de teller al tot een mooi bedrag laten oplopen. Originaliteit wordt daarbij niet geschuwd, zo worden er naaktkalenders verkocht, massages gegeven en foto sessies met Jack Sparrow gehouden. Groningen begint steeds meer in de ban te raken van het Glazen Huis en bijzondere inzamelingsacties. Nog enkele dagen en het Glazen Huis gaat van start. In de afgelopen weken hebben de Stadjers laten zien dat zij ‘3FM Serious Request’ een warm hart toe dragen. De verscheidende initiatieven, van basisscholen tot studentenverenigingen, hebben de teller al tot een mooi bedrag laten oplopen. Originaliteit wordt daarbij niet geschuwd, zo worden er naaktkalenders verkocht, massages gegeven en foto sessies met Jack Sparrow gehouden. Groningen begint steeds meer in de ban te raken van het Glazen Huis en bijzondere inzamelingsacties. Nog enkele dagen en het Glazen Huis gaat van start. In de afgelopen weken hebben de Stadjers laten zien dat zij ‘3FM Serious Request’ een warm hart toe dragen. De verscheidende initiatieven, van basisscholen tot studentenverenigingen, hebben de teller al tot een mooi bedrag laten oplopen. Originaliteit wordt daarbij niet geschuwd, zo worden er naaktkalenders verkocht, massages gegeven en foto sessies met Jack Sparrow gehouden.


Leestijd: 1 minuut

Het grootste geldbedrag tot nu toe komt van medewerkers van de gemeente Groningen die samen met een sportcentrum een 24-uurs sportmarathon organiseert waarbij de deelnemende teams 24 uur lang moeten sporten voor het goede doel. In totaal wordt er zo’n 16.600 euro van de actie verwacht.

Bij FC Groningen kan de winnaar van een loting een dag lang als assistent-trainer naast hoofdtrainer Ron Jans fungeren. Bij de studievereniging Panacea van de opleiding geneeskunde poseerden leden voor een naaktkalender die via internet wordt verkocht.

Ook vinden er in de week dat het Glazen Huis op de Grote Markt staat diverse recordpogingen plaats. Studentenvereniging Vindicat hoopt samen met bedrijf in tweedehands goederen het wereldrecord trefbal te verbeteren. Daarnaast wil een barkeeper in een Gronings café maar liefst 144 uur achter elkaar achter de bar staan om zo het wereldrecord barkeepen te verbreken.

Wethouder José van Schie van Onderwijs, Jeugd, Welzijn, Sport en Recreatie geeft het startschot voor een polonaise waarbij mensen voor een euro mogen aansluiten. Café de Kachel dat in januari nog in het nieuws kwam vanwege schending van het rookverbod, schenkt de giften waarmee normaliter de rookboetes worden afbetaald in december aan het Glazen Huis. Op de Vismarkt wordt een Zumbamarathon gehouden en de Stichting Oude Groninger Kerken organiseert een kroegquiz in de Der Aa-kerk.

Ook in de provincie worden er inzamelingsacties gehouden voor Serious Request. In het dorp ’t Zandt kunnen inwoners twaalf uur op een barkruk zitten voor het goede doel. Een scoutingvereniging in Oude Pekela start een estafette van 320 kilometer door de provincie.

De Serious Request-actie van 3FM begint vrijdag. Dan zal het Glazen Huis op de Grote Markt in Groningen op slot worden gedaan door prinses Maxima.