nieuws

22 jan 2008, 09:09

Ingrijpende werkzaamheden aan belangrijke Groningse wegen

De provincie Groningen start binnenkort – dit voorjaar - met onderhoudswerkzaamheden aan de N366 (Veendam-Stadskanaal-Ter Apel) en de N46 (Groningen-Eemshaven). Hiermee wil de provincie de kwaliteit en verkeersveiligheid van deze wegen verbeteren. Om de overlast voor het verkeer te beperken, vindt de uitvoering aan beide wegen in fases plaats. De werkzaamheden duren tot half juli 2008.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op de N366 vinden op twee locaties langdurige werkzaamheden plaats. Ter hoogte van Nieuwe Pekela vervangt de provincie het asfalt inclusief de fundering. Ter hoogte van Ter Apelkanaal-Ter Apel worden twee lagen asfalt vernieuwd. Het hele traject krijgt een nieuwe belijning. Het verkeer wordt omgeleid via de N33 (Veendam-Gieten) en de N34 (Gieten-Emmen).

N46
Het hele traject van Groningen tot de Eemshaven krijgt nieuw asfalt. Daarnaast pleegt de provincie onderhoud aan de in deze weg gelegen bruggen en viaducten. Ook deze weg wordt voorzien van nieuwe belijning. Het personenautoverkeer wordt via de N360 (Groningen-Delfzijl) en de N363 (Winsum-Uithuizen-Spijk) omgeleid en het vrachtverkeer via de route N33 Noord (Eemshaven-Noordbroek) en de A7 (Groningen-Nieuweschans).