Nieuws

Informatiecentrum bouw Grote Markt trekt 55.000 bezoekers

Het nieuwe Informatiecentrum over de bouwprojecten aan de Grote Markt, Groningen Vernieuwt, heeft in enkele maanden tijd 55.000 bezoekers getrokken. Het nieuwe Informatiecentrum over de bouwprojecten aan de Grote Markt, Groningen Vernieuwt, heeft in enkele maanden tijd 55.000 bezoekers getrokken.


Leestijd: 1 minuut

Het Informatiecentrum is open sinds eind november 2011. Maandelijks passeerden gemiddeld steeds zo’n 10.000 bezoekers de teller bij de voordeur, in een licht stijgende lijn. De belangstelling van het publiek voor informatie over de projecten Groninger Forum, Oostwand en RegioTram is volgens een woordvoerder onverminderd groot.

De verwachting was aanvankelijk dat het Informatiecentrum dit jaar rond 100.000 bezoekers zou trekken. Dat getal zou dus best eens veel hoger kunnen worden.

Ondertussen zijn er ook al vele groepen (bijv. architecten, vervoersdeskundigen, studenten, huisvrouwenclubs) voorbijgekomen. Maatwerk is daarbij standaard. Bezoekers kunnen zich ook individueel aanmelden voor themabijeenkomsten over de drie projecten. In het kader van een gastvrije binnenstad zal het Informatiecentrum (i.s.m. Groninger Forum) deze zomer ook diverse activiteiten ontplooien zoals filmvoorstellingen ’s avonds op het dak, zeepkistdebatten rond de trap en kleinschalige muzikale optredens.