Nieuws

Ineke van Gent valt door de mand bij Giel Beelen

De Groningse GroenLinks-politica Ineke van Gent is dinsdag voor de microfoon van het 3FM-programma van Giel Beelen de mist in gegaan. Beelen zond dinsdagochtend een fragment uit waarin Van Gent stelt dat de Amerikaanse ex-president Richard Nixon een goede spindoctor voor Barack Obama zou zijn. Nixon is echter in 1994 overleden. Eerder viel PvdA-parlementariër John Leerdam door de mand. Hij trad daarna af. De Groningse GroenLinks-politica Ineke van Gent is dinsdag voor de microfoon van het 3FM-programma van Giel Beelen de mist in gegaan. Beelen zond dinsdagochtend een fragment uit waarin Van Gent stelt dat de Amerikaanse ex-president Richard Nixon een goede spindoctor voor Barack Obama zou zijn. Nixon is echter in 1994 overleden. Eerder viel PvdA-parlementariër John Leerdam door de mand. Hij trad daarna af.


Leestijd: 1 minuut

Het fragment maakte, net als het gesprek met Leerdam vorige week, deel uit van het programma-onderdeel Gaat ‘ie mee of zegt ‘ie nee. Luisteraars van Beelen moeten voorspellen of een geïnterviewde mee gaat in een onzinstelling of -vraag of niet. Van Gent stelde dat de ,,sluwe en interessante bewegingen’’ van Nixon de huidige Amerikaanse president zouden kunnen helpen bij de komende verkiezingen weer de zege in de wacht te slepen. ,,Met Nixon op de achtergrond zit Obama goed’’, aldus het Kamerlid.

Van Gent spreekt dinsdag zelf van een ,,hele domme fout”. ,,Dacht meteen na interview die man leeft allang niet meer!”, aldus Van Gent op Twitter, waar ze naar eigen zeggen eerder de fout al had toegegeven.