nieuws

02 aug 2012, 11:11

Inbrekersbende verdacht van beeldendiefstal Fontana

De politie in Groningen heeft drie mannen en een vrouw, tussen de 20 en 29 jaar, aangehouden die worden verdacht van zeker tientallen inbraken. Met de arrestatie van de vier heeft de politie ook de diefstal van beelden uit de beeldentuin van Fontana in Bad Nieuweschans opgeslost. Vier van de beelden zijn teruggevonden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de nacht van dinsdag 16 of woensdag 17 april werden dertien bronzen beelden uit de beeldentuin gestolen. Bij onderzoek dat volgde werden in een pand aan de Nieuweweg in Groningen negen beelden teruggevonden. Er werden toen geen aanhoudingen verricht.

Onderzoek van de recherche leidde uiteindelijk naar het viertal. Zij worden niet alleen verdacht van de beeldendiefstal, maar ook van inbraken op Ameland, Buitenpost, Oostwold en in de Stad Groningen. De inbrekers hadden het vooral voorzien op luxe artikelen, geld en kluizen.

De drie mannen en een vrouw zijn dinsdagavond aangehouden. Bij vier doorzoekingen in onder andere Wedde en Groningen werden twee vuurwapens, hoeveelheden soft- en harddrugs, schilderijen, geld, computerapparatuur en de nog vier beelden aangetroffen. De gestolen goederen werden in beslaggenomen.

De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.