nieuws

10 feb 2003, 00:12

In provincie Groningen vier asielzoekerscentra en onderzoekscentrum dicht

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft besloten in de provincie Groningen vier kleinere asielzoekerscentra te sluiten. Het gaat om asielzoekerscentra in Uithuizen, Grootegast, Veendam en Siddeburen. Ook een onderzoekscentrum in Stadskanaal moet dicht.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gemeentebestuur van Stadskanaal is zeer ongelukkig met de aangekondigde sluiting van het onderzoekscentrum, waar momenteel 390 asielzoekers worden opgevangen. ‘We zijn daar zeer ontevreden over, want het gaat om een centrum in een geheel nieuw gebouw dat pas anderhalf jaar in gebruik is. We hadden met het COA een contract voor vijf jaar afgesloten’, zegt wethouder J. Warris.
Volgens hem heeft de gemeente Stadskanaal anderhalf jaar geleden veel weerstand moeten overwinnen om het onderzoekscentrum geopend te krijgen. ‘Ook hebben we erg veel kosten moeten maken. We vinden het ook vervelend voor de vijftig medewerkers die hun baan in Stadskanaal verliezen’, aldus Warris. Hij wil met het COA in overleg omdat hij vindt dat de gemeente een vergoeding moet krijgen voor de gemaakte kosten.