nieuws

30 dec 2002, 00:12

Imca Marina voltrekt eerste huwelijk

Zangeres en voormalig homomoeder Imca Marina heeft vrijdag haar eerste huwelijk voltrokken. Dit gebeurde bij haar thuis in de woonkamer. Eerder deze maand werd ze officieel beëdigd als bevoegd ambtenaar.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marina trouwde een bevriend stel. Dit is te zien als een voorproefje van veel meer huwelijken die vanaf aankomend voorjaar gesloten zullen worden. Op dit moment wordt nog volop gebouwd aan een trouwkapel in Imca Marina’s ruime achtertuin. De 61-jarige zangeres kwam op het idee voor de trouwkapel toen ze jaren geleden een grote collectie kerkelijke kunst erfde.
Tientallen trouwlustige stellen hebben reeds geïnformeerd naar de mogelijkheden op deze bijzondere locatie, en vooral met deze bijzondere ambtenaar van de burgelijke stand voor het trouwgedeelte, in het huwelijksbootje te treden. Een derde van hen is heteroseksueel, één derde deel bestaat uit homoseksuele mannenstellen, één derde uit homoseksuele vrouwen. ,,Net als mijn liederen spreekt ook dit initiatief publiek van alle pluimages aan,’’ meent de zangeres. Enkele stellen hebben inmiddels al een concrete afspraak gemaakt voor een trouwdatum.