nieuws

26 nov 2002, 00:12

Imca Marina sluit derde kerstdag eerste huwelijk af

Zangeres en voormalig homomoeder Imca Marina sluit derde kerstdag haar eerste huwelijk af. Dat heeft zij maandag bevestigd. Eerder dit jaar maakte zij bekend dat zij in een kapel in haar achtertuin in het oost-Groningse plaatsje Midwolda bruidsparen wilde gaan huwen. Het betreft een heteroseksueel stel van rond de veertig.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

,,Er hebben de afgelopen maanden tientallen mensen geïnformeerd naar de mogelijkheden’’, glundert Marina. Een derde van hen is heteroseksueel, één derde deel bestaat uit homoseksuele mannenstellen, één derde uit homoseksuele vrouwen. ,,Het zijn mensen van alle leeftijden, elke mogelijk afkomst en geaardheid’’, vertelt de zangeres. ,,Net als mijn liederen spreekt ook dit initiatief publiek van alle pluimages aan.’’ Zes stellen hebben inmiddels al een concrete afspraak gemaakt voor een trouwdatum.
Een tegenvaller is dat de verbouwing van de speciale trouwkapel in haar achtertuin nog niet klaar is. ,,Maar in de kelder kunnen ook 250 mensen terecht’’, omschrijft Marina. ,,Het is een hele klassieke ruimte, met ovale arcades en prachtige plavuizen. De toekomstige echtlieden konden niet langer wachten en namen er genoegen mee.’’
De kapel gaat onderdeel uitmaken van een groot cultureel centrum dat Marina in Midwolda wil realiseren. Het centrum wordt gebouwd in het gebied waar De Blauwe Stad moet komen, een stad in het water die binnen enkele jaren in de buurt van Winschoten moet verrijzen. In het gebied waar De Blauwe Stad wordt gebouwd, heeft Marina een groot landgoed gekocht.
De inmiddels 61-jarige zangeres kwam op het idee voor de trouwkapel toen ze jaren terug een grote collectie kerkelijke kunst erfde. Behalve de trouwkapel moet er in het cultureel centrum ook een theater met zo’n vierhonderd stoelen verrijzen en heeft Marina plannen voor een brasserie en bed-and-breakfast-faciliteiten. Ook zullen op het complex dieren vrij rondlopen. Behalve schapen, honden, katten, konijnen en kippen belooft de voormalige homomoeder zeker ook een Hongaars wolvarken aan haar collectie toe te voegen. Het Groningse varkensopvanghuis ’t Swieneparredies noemde vorige jaar een roodharig zwijntje van dat soort naar de dito zangeres.