nieuws

05 feb 2003, 00:12

Imca Marina slaapt 'geen minuut slechter' na beslag op trouwboerderij

Imca Marina heeft de bekende strafpleiter Moskowitz ingeschakeld omdat een bouwbedrijf beslag heeft laten leggen op haar in aanbouw zijnde trouwboerderij in oost- Groningen. En op haar bankrekening.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse Bouwservicebedrijf Dammer heeft beslag laten leggen op de in aanbouw zijnde ‘trouwboerderij’ van Imca Marina. Volgens het bedrijf heeft de zangeres de rekeningen voor werkzaamheden die afgelopen jaar werden verricht niet voldaan en heeft ze een schuld van 88.000 euro. Het beslag geldt ook de bankrekening van Imca Marina.
Volgens Imca Marina klopt het inderdaad dat ze een aantal rekeningen niet heeft voldaan. Maar daarbij gaat het volgens haar om een bedrag van 58.000 euro. Volgens haar heeft ze de rekeningen niet voldaan omdat ze niet tevreden is over de kwaliteit van de werkzaamheden. ‘Het dak ligt nog steeds open. Hoe kan ik straks mensen trouwen in een boerderij zonder dak er op? Ik vind dat ik tot nu toe al erg veel heb betaald voor erg weinig werk’, zo stelt ze.
Imca Marina kocht vorig jaar een oude boerderij in oost-Groningen die ze wil gebruiken voor Bed&Breakfast, als trouwkapel, als brasserie en voor winkels. Ze was door de burgemeester benoemd als buitengewoon ambtenaar in de burgerlijke stand om mensen te kunnen trouwen. Ook wil ze gehandicapte kinderen laten logeren in de boerderij. Om die reden is het bouwproject ook gesponsord door ondernemers, die daarom tegen kostprijs hebben geleverd. Maar het bouwbedrijf vindt dat ingediende nota’s in elk geval wel voldaan moeten worden. Het bedrijf daagt de zangeres daarom nu voor de rechter. De zangeres betreurt het dat de zaak voor de rechter komt en dat er in onderling overleg niet uit is te komen. ‘Maar het recht zal zegevieren. Ik heb vannacht uitstekend geslapen en maak me geen zorgen dat de rechter me gelijk zal geven. Het spijt me alleen wel dat het allemaal veel langer zal duren voor we mensen kunnen trouwen’.