nieuws

17 sep 2002, 00:12

Imca Marina opent trouwkapel in Blauwe Stad

Zangeres en voormalig homomoeder Imca Marina gaat binnen een paar maanden bruidsparen huwen in een kapel in haar achtertuin. Dat heeft zij dinsdag bevestigd. De trouwkapel komt in Groningens nieuwe 'stad' aan het water in oost-Groningen, de Blauwe Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kapel gaat onderdeel uitmaken van een groot cultureel centrum dat Marina in het oost-Groningse plaatsje Midwolda wil realiseren. Het centrum wordt gebouwd in het gebied waar De Blauwe Stad moet komen, een stad in het water die binnen enkele jaren in de buurt van Winschoten moet verrijzen. In het gebied waar De Blauwe Stad moet verrijzen, heeft Marina een groot landgoed gekocht.
De inmiddels 61-jarige zangeres kwam op het idee voor de trouwkapel toen ze jaren terug een grote collectie kerkelijke kunst erfde. Burgemeester Jonkman van de gemeente Scheemda, waar Midwolda onder valt, heeft toegezegd Marina te benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.
Volgens de zangeres vormt zich op dit moment al een wachtlijst van mensen die zich door haar in de echt willen laten verbinden. ,,En dat zijn niet eens allemaal mannenstellen’’, verduidelijkt ze. Marina hoopt haar eerste huwelijk begin voor het eind van het jaar te kunnen voltrekken.
Behalve de trouwkapel moet er in het cultureel centrum ook een theater verrijzen en heeft Marina plannen voor een brasserie en bed-and-breakfast-faciliteiten. Ook zullen op het complex dieren vrij rondlopen. Behalve schapen, honden, katten, konijnen en kippen belooft de voormalige homomoeder zeker ook een Hongaars wolvarken aan haar collectie toe te voegen. Het Groningse varkensopvanghuis ’t Swieneparredies noemde vorige jaar een roodharig zwijntje van dat soort naar de dito zangeres.