nieuws

07 jan 2011, 15:03

Imca Marina moet rectificeren

Zangeres Imca Marina moet een verhaal in de Privé over haar voormalige chef-kok rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag besloten.
Zangeres Imca Marina moet een verhaal in de Privé over haar voormalige chef-kok rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Groningen vrijdag besloten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kok George Hummen stapte eind vorig jaar naar de rechter uit boosheid over een artikel in het tijdschrift. In het verhaal schuift de zangeres de schuld van het faillissement van haar trouwkapel en restaurant De Vicarie in Midwolda in de schoenen van 'een naaste medewerker'. Hummen herkende zichzelf in het artikel en eiste rectificatie en een schadevergoeding.

Volgens de rechter heeft de zangeres geen bewijzen aan kunnen leveren voor haar beschuldigingen. Haar aantijgingen zijn dan ook onnodig grievend en tasten de kok in zijn eer en goede naam aan. Hoewel er in het gewraakte artikel geen naam werd genoemd, is het voor de rechter duidelijk dat Imca Marina de kok op het oog had.

De zangeres moet van de rechter een door de advocaat van Hummen opgestelde verklaring plaatsen in de eerst mogelijke weekeditie van het tijdschrift. In de verklaring moet zij afstand nemen van wat ze eerder heeft gezegd. Het kost de zangeres per week vijfduizend euro als ze de rectificatie niet plaatst. Aan de dwangsom zit een maximum van honderdduizend euro.

De rechter wijst de door Hummen gevraagde schadevergoeding van tienduizend euro af. De kok heeft niet voldoende duidelijk kunnen maken dat hij daadwerkelijk schade heeft geleden door de publicatie.