nieuws

08 apr 2002, 00:12

Ilja Repin in Groninger Museum met kwart miljoen ongeëvenaard succes

De tentoonstelling gewijd aan de Russische schilder Ilja Repin in het Groninger Museum heeft ruim een kwart miljoen bezoekers getrokken. Daarmee was deze tentoonstelling, die zondag voor het laatst te zien was, de meest succesvolle expositie uit de geschiedenis van het Groninger Museum. Bovendien was het één van de drukst bezochte tentoonstellingen van de laatste jaren in Nederland.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De tentoonstelling, die vier maanden in Groningen te zien was, kwam tot stand op initiatief van het Groninger Museum. Het was de eerste keer dat zo'n omvangrijke tentoonstelling met het werk van de in Rusland zelf zeer gewaardeerde Repin , bijgenaand ‘de Russische Rembrandt’, buiten Rusland werd georganiseerd.
Volgens een woordvoerder is de reden van het grote publiekssucces de hoge waardering van de bezoekers voor de tentoonstelling. Uit publieksonderzoek blijkt dat de bezoekers de tentoonstelling met een gemiddelde van 8.3 waardeerden. De mond-tot-mond reclame is de belangrijkste motivering geweest om tot een bezoek aan de tentoonstelling over te gaan.