nieuws

17 dec 2002, 00:12

IJzel in Groningen zet dinsdagochtend niet door

De provincie Groningen wordt dinsdagochtend nauwelijks nog geteisterd door ijzel. De politie stelt dat de meeste wegen goed begaanbaar zijn en trekt haar waarschuwing om thuis te blijven in. Ook busvervoerder Arriva stelt dat het busvervoer in de provincies Groningen en Friesland dinsdagochtend geen noemenswaardige vertragingen oploopt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alle doorgaande wegen zijn goed begaanbaar. Op lokale binnenwegen, stoepen en trottoirs kan het nog wel glad zijn. De politie waarschuwt automobilisten nog wel aan langzamer te rijden en voetgangers en fietsers om erg goed uit te kijken.
Het openbaar vervoer in de noordelijke provincies rijdt weer grotendeels volgens het dienstrooster. De meeste scholen zijn dinsdagmorgen ook weer gewoon open. Maandagavond deden zich in Groningen twee auto-ongelukken voor, maar volgens de politie lag de oorzaak van de ongevallen niet bij de gladheid. Vannacht meldt de politie helemaal geen ongevallen op de wegen.
Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) meldt wel dat dinsdagochtend alle rijexamens in de drie noordelijke provincies tot elf uur zijn afgezegd.
Maandag leidde ijzel in Groningen tot meer dan zestig aanrijdingen. In de Groningse ziekenhuizen meldden zich meer dan honderd mensen met ernstige botbreuken, fracturen, polsletsel en verwondingen aan de vingers. Busvervoerder Arriva kampte als gevolg van de ijzel maandagochtend en –avond met flinke vertragingen en de uitval van tientallen bussen.