nieuws

06 sep 2011, 10:10

IJsblokjesmachine zet school onder water

Het Aletta Jacobscollege in Hoogezand is afgelopen zomervakantie volkomen blank komen te staan door een defect in een ijsblokjesmachine. Doordat een slangetje van het apparaat was losgeschoten stroomde er maar liefst 80.000 liter water het gebouw binnen. De schade wordt geschat op zo’n 4,5 ton, wist schooldirecteur Marcel Klaverkamp dinsdag te melden. Het water vernielde plafonds, vloerbedekking, wanden, meubilair en honderd computers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Omdat de machine op de tweede verdieping van de school stond, kwam vrijwel het hele gebouw blank te staan. De wateroverlast vond plaats in de schoolvakantie, maar is door de directie bewust stil gehouden om pottenkijkers op afstand te houden. Volgens Klaverkamp is er met man en macht gewerkt om de school weer klaar te krijgen voor de eerste schooldag. Leerlingen hebben dan ook niets van de lekkage gemerkt, zegt hij.

De lekkage kwam aan het licht doordat een plafondtegel ’s nachts langs een inbraakmelder naar beneden kwam. Op dat moment stroomde het water al 36 uur onophoudelijk uit de machine.