nieuws

07 dec 2008, 20:08

ICESAFE: Groningen maakt er kunst van

De Groningse kunstinstelling Forma Actua Pinakotheek heeft beslag weten te leggen op de ICESAFE tegoeden. Althans, dat beweert deze organisatie, die de tegoeden bewaart in een bijzondere, eigen IJs-safe. De provincie Groningen krijgt van Forma Aktua binnenkort haar dertig miljoen euro terug. De organisatie meldt ons althans:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’De tijden worden steeds krapper. Premier Balkenende heeft inmiddels de recessie aangekondigd. De broekriemen krijgen weer extra gaten. Gelukkig blijven er lichtpunten.
Forma Aktua Pinakotheek heeft namelijk de beruchte ICESAFE tegoeden weten te bemachtigen. Geheel in stijl zijn deze opgeslagen in Formas eigen IJs-safe.

Met het oog op de kerst zal Forma Aktua in de binnenstad van Groningen de 30 miljoen die de provincie kwijt is geraakt, gaan teruggeven aan de burger. Groningers worden van harte uitgenodigd de kluis van ICESAFE te kraken.
De eerste mogelijkheid daartoe zal zijn op dinsdag 16 december 2008.
De tocht met de IJs-safe begint dinsdag 16 december 2008 om ongeveer 14:00 uur in de Herestraat (ter hoogte van de HEMA) en zal daarna de Grote Markt en Vismarkt aandoen. ''