nieuws

03 jul 2000, 00:12

Huwelijk Bernhard jr. te vieren op Martinitoren

Het huwelijk van Prins Bernhard jr. en mejuffrouw Annette Sekrève mag natuurlijk niet ongemerkt aan onze stad voorbij gaan! Dat vindt althans de VVV.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Beide hebben hier gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen; hij economie en zij psychologie. In deze periode hebben zij elkaar hier ontmoet. Was het niet bij café Soestdijk in de Grote Kromme Elleboog dat de vonk oversloeg! Beide hebben hier tijdens hun studie gewoond in verscheidene huizen; een hiervan is nog steeds als ”Oranje”-huis herkenbaar.
Het burgerlijk huwelijk vindt plaats in Utrecht op donderdag 6 juli, de kerkelijke inzegening is twee dagen later in de Domkerk, eveneens in Utrecht. Ter gelegenheid van deze dag, zaterdag 8 juli, wordt op de Martinitoren geklonken op hun gezamenlijke toekomst.
Voor maar f 7,50 kan men bij de kassa van de Martinitoren een entreebewijs inclusief een borrelglas met daarop de afbeelding van de Martinitoren kopen. Boven kan men tegen inlevering van het toegangskaartje dit glaasje gratis laten vullen met Hooghoudt's oranjelikeur Wilhelmus. Voor de kinderen is er gratis sinaasappelsap. Datum: zaterdag 8 juli 2000 Openingsuren: de toren is geopend van 11.00-17.00 uur. De normale toegangsprijs bedraagt f 3,- p.p. voor volwassenen en f 2,- voor kinderen tot 12 jaar.