Nieuws

Hullabaloo - 30.000 bezoekers - wil doorgroeien in Groningen

Een kroon op het toch al geslaagde festivalseizoen in Groningen: dat was het Hullabaloo festival dat zaterdag voor de derde keer werd gehouden. Het festival in het Stadspark werd afgesloten met een spectaculair optreden van Armin van Buuren. In totaal kwamen er zo’n dertigduizend bezoekers. De organisatie overweegt, gezien het succes, om er volgend jaar een meerdaags festival van te maken


Leestijd: 1 minuut

Dat er zoveel mensen kwamen en het festival ruim van te voren was uitverkocht was zeker ook te danken aan de komst van artiesten als Armin van Buuren, Zara Larsson, Maan en Goldband.

Maar mogelijk ook aan de festivalformule, want Hullabaloo is meer dan alleen muziek. Dat blijkt al uit de naam, want Hullabaloo betekent zoiets als ‘gezellige mengelmoes’. Er was een hoop te doen en te zien, met muziek op vijf podia.

Hullabaloo werd voor het eerst georganiseerd in 2019, en duurde toen twee dagen. De tweede keer duurde het festival één dag, net als afgelopen zaterdag. Maar de organisatie overweegt om er volgend jaar al een meerdaags evenement van te maken.

Organisator Mitchel Bovenlander denkt daarbij aan een weekend-vullend programma met camping, om zo het gevoel van een mini-vakantie te kweken, zo liet hij vorige week weten aan RTV Noord.

Gronings ‘Glastonbury’ ?

Het idee van een camping is zeer opmerkelijk, maar niet uniek. Ook bij het Glastonbury Festival in Groot Brittanië zijn campings, en het kamperen maakt zelfs een belangrijk deel uit van het Glastonbury-gevoel. Het Glastonbury Festival heeft net zoals Hullabaloo ook meer te bieden, dan uitsluitend muziek. Zoals dans- cabaret-, circus en andere voorstellingen. Het is ook uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat, met 200.000 bezoekers.

Maar er is nog wel een belangrijk verschil. Op Glastonbury speelden de beroemdste bands uit de geschiedenis van de popmuziek: van Elton John tot David Bowie, en The Rolling Stones en Paul McCartney, tot The Cure, Oasis en Patti Smith.

Maar met de komst van Armin van Buuren is in elk geval al wel een begin gemaakt met een hopelijk langer wordende lijst van beroemde artiesten bij een Gronings festival dat bij heel veel bezoekers kennelijk smaakt naar meer.

(Foto: Facebook Hullabaloo).