nieuws

07 jul 2009, 19:07

Huiszoeking verricht na duperen vakantiegangers

De politie heeft dinsdagmiddag het reisbureau in Groningen doorzocht dat ervan wordt verdacht ruim 120 vakantiegangers te hebben opgelicht door niet-bestaande of al geboekte vakantiewoningen in Spanje te verhuren. Bij de huiszoeking in het pand op een Gronings industrieterrein zijn computers en administratie in beslag genomen, zo meldde de politie dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 41-jarige eigenaar van het bureau is spoorloos. De politie heeft van het Openbaar Ministerie (OM) toestemming gekregen de man aan te houden. Er is een rechercheteam geformeerd dat onderzoek doet naar de zaak.

De politie zegt nog geen idee te hebben van het exacte aantal gedupeerden. De 120 meldingen tot nu toe komen uit heel Nederland, maar ook uit Belgie. Ook belden er meerdere mensen uit Spanje die daar tevergeefs naar hun vakantiewoning op zoek waren.

Inmiddels stromen bij de politie de aangiftes binnen. Hoeveel het er precies zijn, is volgens een woordvoerder niet te zeggen omdat mensen van buiten Groningen aangifte in hun eigen woonplaats doen.

Gedupeerden hadden via de site www.villaspanjehuren.nl een huis in Spanje geboekt. Het ging om villa’s die tegen een fikse korting te huur werden aangeboden. De site is maandag al door de provider uit de lucht gehaald.