nieuws

18 sep 2002, 00:12

Hornbach verwacht 800.000 bezoekers per jaar in nieuwe Groningse vestiging

Groningen is sinds woensdagmorgen een publiekstrekker van formaat rijker. Het gaat om Hornbach Bouwmarkt, de grootste bouwmarkt annex tuincentrum van Noord-Nederland. Het imposante bedrijf verwacht er jaarlijks 800.000 bezoekers te kunnen trekken uit de stad Groningen en wijde omgeving. Woensdagmorgen werd het bedrijf aan de Groningerweg – nabij de oostelijke ringweg, richting Zuidwolde – officieel geopend door wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hornbach ziet een duidelijke markt voor haar assortiment in Groningen en omgeving, ondanks het feit dat er al zeer grote doe-het-zelf ketens in Groningen zijn gevestigd, waaronder Gamma en Praxis. ‘Een groot verschil tussen Hornbach en andere doe-het-zelf winkels is dat men bij ons terecht kan voor zware, constructieve bouwstoffen, zoals bakstenen, beton of constructiehout. Ons assortiment bestaat voor dertig procent uit dergelijke produkten’, zegt de heer M. Meulenberg, directeur van Hornbach Nederland.
De Groningse vestiging is het zevende filiaal van het Duitse concern. In Groningen werd voor een bedrag van 20 miljoen euro geïnvesteerd. De consument heeft er de keuze uit 50.000 verschillende artikelen. Volgens directeur Meulenberg heeft Hornbach voor Groningen gekozen vanwege de handige lokatie langs de oostelijke ringweg en vanwege het feit dat de stad bijna 200.000 inwoners telt.