nieuws

02 jan 2003, 00:12

Horecaondernemers zuidzijde boos op AD

Horecaondernemers van de zuidzijde van de Grote Markt zijn verbolgen over een onderzoek van het Algemeen Dagblad naar de brandveiligheid van de cafés aan deze kant van de markt. Volgens Pim Lannertink, woordvoerder van de ondernemers, zijn de bevindingen van het AD onjuist. Het AD heeft inmiddels 'de fout gecorrigeerd', stelt ze in een reactie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het AD zou de keuring van de brandblussers aan de zuidzijde al een half jaar verstreken zijn. “En dat is pertinent onwaar,” zegt Lannertink. “Ik heb de betreffende blussers gecontroleerd en er staat duidelijk op dat de laatste keuring in augustus dit jaar heeft plaatsgevonden. ” Volgens de woordvoerder wordt de controle op de brandblusapparatuur bovendien uitbesteed aan een extern bedrijf dat minimaal eens per jaar alles controleert.
Lannertink vermoedt dat het AD niet inziet wat de gevolgen van de berichtgeving zijn. “Dan gaat het niet eens zozeer om de jongeren die hier komen. Als de ouders in de krant lezen dat het hier niet veilig zou zijn, is de impact nog veel groter.”
''In goed overleg met Lannertink is onze vervelende fout in de krant van dinsdag hersteld. Dat het AD de gevolgen van zijn fout door de berichtgeving niet zou inzien, is dus onzin. Overigens is de horecagelegenheid van Lannertink niet als brandonveilig uit onze test tevoorschijn gekomen'', reageert het AD.