nieuws

19 jul 2012, 11:11

Horeca krijgt vrijheid om te experimenteren met terrassen

In het kader van het programma Ruimte voor de Binnenstad heeft het stadsbestuur besloten tot een nieuw experiment. Acht horeca-ondernemers mogen gaan experimenteren met terrasschotten, parasols, meubilair en terrasbegrenzing.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ome Ko en Time Out in de Poelestraat zullen experimenteren met terrasschotten bij hun terrassen. Coffee Company aan de Oude Ebbingestraat breidt zijn terras uit tot voor de winkel van buurman Plato. Coffee Company op de hoek Oosterstraat/Carolieweg mag ondanks de geringe breedte van de Carolieweg als experiment toch een gevelterras en zal bankjes plaatsen van sloophout. Bagels & Beans in de Zwanestraat plaatst schotten op het gevelterras en café Der Witz zal schotten gaan plaatsen op het eilandterras op de Grote Markt. Daarnaast zal Weeva aan het Zuiderdiep gaan experimenteren met een voor Groningen nieuw soort parasol zullen er schotten geplaatst worden op het eilandterras. ForumImages tenslotte gaat in 2013 experimenteren met schotten op het gevelterras en meubilair met sofa’s en kussens.

De experimenten van de horeca-ondernemers kunnen per direct van start en zullen duren tot oktober 2014. De gemeente heeft wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo moeten de schotten ’s nachts worden verwijderd, de doorgang moet gewaarborgd blijven voor invaliden en hulpdiensten en er mag geen extra overlast ontstaan voor omwonenden.

Er zullen volgens de gemeente met regelmaat tussentijds evaluaties van de experimenten plaatsvinden. Daarbij zal vooral worden gekeken of het experiment toegevoegde waarde heeft voor de beleving en de aantrekkelijkheid van de stad.