nieuws

07 sep 2010, 13:01

Horeca-imperium van Sjoerd Kooistra eist nu 5,2 miljoen van ‘sukkels van Heineken’

De Groningse horeca-exploitant Plassania b.v. eist 5,2 miljoen euro van bierbrouwer Heineken. Dat doet de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein in een kort geding dat woensdag dient voor de rechtbank in Groningen. Volgens Hammerstein heeft Heineken een huurachterstand aan Plassania die zo snel mogelijk voldaan moet worden, zo maakte hij dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Plassania b.v. beheert horecapanden van de onlangs overleden Groningse horecamagnaat Sjoerd Kooistra. Voor de exploitatie van de panden was door Kooistra en Heineken voor een constructie gekozen waarbij Heineken horecazaken huurde van Plassania en deze vervolgens onderverhuurde aan pachters. Over deze constructie is onduidelijkheid ontstaan.


Mr. Hammerstein: ‘Heineken weigert de huurpenningen te betalen. Dit is de huur die Heineken verschuldigd is aan Plassania. Heineken is zelf verantwoordelijk voor de onderhuur. Van de pachters heeft Heineken derhalve tenminste dit bedrag tegoed. Vroeger stond Kooistra daar borg voor maar vanaf september 2009 niet meer. Daarom is Heineken boos. Het zijn sukkels. Zij hadden Kooistra nooit uit zijn borgstelling moeten ontslaan. En ze hadden nooit met de hoge huurbedragen akkoord moeten gaan.’