nieuws

05 dec 2011, 08:08

Verdachte van oude moord uit 1995 op prostituee blijkt in de war en is vrij gelaten

Een 52-jarige man die zei betrokken te zijn geweest bij de dood van een prostituee in Groningen in 1995, heeft daar volgens de politie niets mee te maken. De man, die zich vrijdag bij de politie had gemeld, is daarom zaterdag weer vrijgelaten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie is uit verhoren gebleken dat de man niet bij de moord betrokken is. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die in zijn programma aandacht besteedde aan de zaak, was niet verrast dat de man er niks mee te maken had. Volgens de Vries past het volledig in het beeld dat men al van de man had. Namelijk dat hij psychisch in de war is. De man had in 1995 ook al eens gezegd dat hij er wat mee te maken had.

Resten van de vrouw werden op verschillende plekken teruggevonden. Aandacht van misdaadverslaggever Peter R. de Vries voor de zaak, afgelopen zondag, leverde tien bruikbare tips op. Antoinette Bont was destijds 24 jaar en werkte als prostituee in Groningen onder de naam Saskia.

Volgens de misdaadverslaggever kan alleen een gouden tip nog leiden naar de oplossing van de moordzaak. Gisteravond besteedde De Vries opnieuw aandacht aan de zaak. Daarin legde de journalist in zijn misdaadprogramma op SBS6 een link tussen de dood van de Groningse prostituee en die van Harry Roo, een coffeeshophouder in Groningen.

Lichaamsdelen van Roo werden een paar dagen na de moord op Bont gevonden bij het Duitse Bremen. Daarvoor zijn twee kennissen van Roo veroordeeld. Een van hem wees de politie de plek aan waarop ze de romp van Roo terugvond, ook bij Bremen. De twee hebben hun straf uitgezeten.