nieuws

07 mei 2008, 18:06

Hoogste zweefmolen van Nederland naar Groninger Meikermis

Wethouder Jannie Visscher opent donderdag 8 mei de Meikermis in Groningen. Dit jaar wordt de kermis gehouden van t/m 18 mei. De feestelijke opening vindt plaats om 19.00 uur bij de nieuwe, 55 meter hoge topattractie Around the World op de Grote Markt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Elk jaar is de Meikermis weer een evenement van formaat. Jong en oud vermaken zich in allerlei attracties in het centrum van de stad. De kermis in Groningen is niet alleen een van de oudste kermissen in Nederland, maar ook een van de grootste. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe attracties te bewonderen. De grootste zweefmolen van Nederland komt naar onze stad. Maar liefst vijftig meter hoog.

Wie durft, heeft tijdens het draaien en zweven nog een mooi uitzicht ook. Maar er is veel meer. Botsauto’s, draaimolens en andere spetterende zaken. Kortom, voor elk wat wils. Zoals dat op de Groninger kermis al jarenlang een goede gewoonte is.
En natuurlijk zijn ook de mindervaliden dit jaar weer welkom op hun speciale ochtend op donderdag 15 mei.
Om de kermis in deze tijd betaalbaar te houden zijn er ook dit jaar weer maximale ritprijzen. Klein vermaak 1,50 euro en groot vermaak 2 euro.