nieuws

31 jan 2008, 20:08

Hoogste punt eerste luxe kantorencomplex Europapark

Het eerste gebouw van het luxe kantorencomplex op het Europapark begint gestalte te krijgen. Afgelopen donderdag heeft het nieuwe hoofdkantoor van De Haan Advocaten & Notarissen zijn hoogste punt bereikt. Hiermee verloopt de bouw van het 30 meter hoge pand geheel volgens planning. Met de realisatie van de acht etages zijn de contouren van het gebouw duidelijk zichtbaar geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond is een opmaat voor het totale kantorenpark en de ambities van de Gemeente Groningen: bijna 100.000 m2 representatieve kantoren met een hoge esthetische waarde. De zichtlocaties pal aan de A7 moeten een trekpleister vormen voor een selectief aantal bedrijven.

Het aanstaande hoofdkantoor van De Haan Advocaten & Notarissen biedt straks volop ruimte voor de verdere groei die men verwacht. Het advocatenkantoor dat behalve in Groningen ook vestigingen in Leeuwarden, Assen en Almere heeft, werd vorig jaar uitgeroepen tot snelst groeiende advocatenkantoor van Nederland. Volgens directeur Winfryd de Haan is het huidige hoofdkantoor aan de Zilverlaan veel te klein geworden. ‘Momenteel is geen enkele ruimte onbenut. We maken al gebruik van portocabins, van die stapelbare kantoorruimte. Voor iedereen is de beperkte ruimte dus merkbaar. Het haalt de vaart uit de groei en dat frustreert. En het nieuwe kantoor wordt pas op 12 september opgeleverd, dus we moeten nog acht maanden geduld hebben. Wat dat betreft kan 2008 ons niet snel genoeg gaan.”