nieuws

07 okt 2002, 00:12

Hoogezands meisje zegt herkomst verkrachters niet te weten

De 13-jarige Antilliaanse scholiere uit Hoogezand, die eerder deze week het slachtoffer zou zijn geweest van groepsverkrachting, zegt niet te weten wie haar heeft aangevallen. In een interview met De Telegraaf beweert het meisje zaterdag slechts dat de daders ,,slecht Nederlands'' spraken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat de daders van Turkse komaf zouden zijn, zoals de moeder van het meisje tegen de politie had verklaard, bevestigt de Hoogezandse scholiere niet. ,,Het konden net zo goed Marokkanen of anderen zijn. Ik kan die talen niet uit elkaar houden.'' De Turkse gemeenschap in Hoogezand-Sappemeer protesteerde vrijdag heftig tegen de publieke veroordeling van Turkse jongeren die als dader werden genoemd, terwijl daarvoor nog geen bewijs was geleverd. De politie liet vrijdag weten nog geen aanwijzingen te hebben gevonden die de betrokkenheid van Turkse jongeren aantonen.
Opmerkelijk is dat het 13-jarige meisje een interview heeft gegeven aan De Telegraaf, terwijl de politie nog niet met haar gesproken heeft. De politie zei vrijdag dat het meisje ,,emotioneel niet in staat'' was om gehoord te worden. De Regiopolitie Groningen zegt ‘het in het midden te laten’ wat het daar over denkt, aldus een woordvoerder zaterdagmorgen.
In het kranteninterview, waarin ze met naam en toenaam wordt genoemd, verklaart het meisje dat acht jongens met bivakmutsen op haar ouderlijk huis binnendrongen. De acht sloegen haar, bonden haar vast op een stoel en verkrachtten haar. Ze verloor daarbij het bewustzijn.