Nieuws

Hoofdverdachte hiv-zaak: "Ik heb niemand besmet''

“Ik heb nooit de intentie gehad om mensen moedwillig te besmetten. Dat heb ik ook nooit gedaan.” Dat heeft de hoofdverdachte in de geruchtmakende hiv-zaak, Peter M., vrijdag op de laatste zittingsdag voor de rechtbank in Groningen verklaard.


Leestijd: 1 minuut

Volgens M. overheersen bij hem gevoelens van schaamte en spijt. "Het valt me zwaar allemaal. Ik heb nooit verkeerde bedoelingen gehad”, zei hij. "Ik heb nooit iets beraamd of gepland. Het verkrachten en bewust besmetten van mensen vind ik een verwerpelijke gedachte. Daar distantieer ik me echt van.”

Volgens de verdachte was er sprake van een subcultuur onder homoseksuele mannen. "In mijn visie moet dit alles in een brede context worden gezien. Er was sprake van een cultuur waarin iedereen zijn eigen risico’s nam en de grenzen opzocht. Een subcultuur van drugs- en alcoholgebruik en onveilige seks, waaraan veel mensen meededen en waarvoor iedereen ook steeds terugkwam.” M. zegt naïef te zijn geweest en risico’s te hebben onderschat. "Onder invloed van drugs heb ik verkeerde keuzes gemaakt.”