nieuws

07 feb 2009, 23:11

Honderden Groningers praten via internet mee over opvolger Jacques Wallage

Honderden Groningers hebben inmiddels al via internet gebruik gemaakt van de mogelijkheid hun zegje te doen over wie de nieuwe burgemeester moet worden. De gemeenteraad wil zoveel mogelijk meningen vergaren van Stadjers, en heeft daartoe de website stadzoektburgemeester.nl in het leven geroepen. Daarop staan ook filmpjes van prominente of bekende Groningers die uitvoerig in gaan op de vraag. Zaterdag gingen gemeenteraadsleden bovendien massaal de binnenstad in om de mening van binnenstadsbezoekers te polsen over de vraag wie Jacques Wallage moet opvolgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


Leden van de gemeenteraad van Groningen gingen zaterdag 7 februari de stad in om van Groningers te horen welke eigenschappen zij belangrijk vinden voor de opvolger van burgemeester Jacq. Wallage. De raadsleden deden dit in het kader van de campagne ‘Stad zoekt burgemeester’. De raadsleden waren de hele dag aanwezig in de binnenstad en bezoeken met de ‘Stad zoekt burgemeester’ promotiebus enkele wijken.

Stad zoekt burgemeester

Met een enquête, een speciale website en gesprekken met stadjers vraagt de gemeenteraad inwoners van 2 tot en met 15 februari advies bij het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Op www.stadzoektburgemeester.nl kunnen bezoekers een enquête invullen maar ook zelf eigenschappen toevoegen. De raad hoopt de profielschets eind februari te kunnen vaststellen.

 

www.stadzoektburgemeester.nl