nieuws

16 aug 2011, 00:12

Honderden basketbalfans bij eerste training Flames

Zo’n 700 fans en sponsoren van de GasTerra Flames waren maandagavond aanwezig bij de eerste training van het nagenoeg vernieuwde team. Onder leiding van de nieuwe hoofdcoach Hakim Salem, die Marco van den Berg opvolgde, legde het team een pittige training af in Martiniplaza. Ondanks een groot aantal mutaties in de spelersgroep is de ambitie, zowel bij bestuur als spelers en staff, duidelijk. Voor de Flames telt het komende seizoen alleen het behalen van de landstitel en de beker. "Let’s get it done", zei speler Jason Dourisseau tijdens de teampresentatie voor de sponsoren en pers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Diezelfde Dourisseau, vorig jaar uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van de Nederlandse competitie, bleef met jeugdspeler Sander de Roos als enige over van het team van vorig seizoen. De rest van het succesvolle team mocht uitzien naar een andere club. Aron Roye kreeg nog wel een aanbieding, maar die sloeg hij uit de wind. Technisch manager Albert van der Ark stelde al vroeg een nieuwe selectie samen met coach Hakim Salem, die met slechts één jaar eredivisie-ervaring in Amsterdam werd aangesteld als hoofdcoach.

De selectie werd versterkt met de Nederlanders Bryan Defares, Max van Schaik, Ties Theewkens, Kevin McCleery (dubbel paspoort) en jeugdspeler Yannick van der Ark. In de eredivisie moet elk team bestaan uit zes Nederlanders. Naast de Nederlandse kern contracteerde Flames de Amerikanen David Bell, Brian Davis, Avis Wyatt (voormalig Amsterdam-speler), Alex Wesby en Surinamer Sergio de Randamie, die net als coach Salem bij Amsterdam weg komt.

Volgens Salem is bij de samenstelling van de selectie goed gekeken naar het karakter. “We wilden geen eikels”, legt hij uit. “Dit team heeft goede mensen, zonder een dubbele agenda. En we hebben met z’n alleen één doel en dat is het kampioenschap terughalen naar Groningen.”

Opvallend is dat de spelers in de ogen van Salem één gemene deler hebben en dat is werklust. En die werklust kwam zeker naar boven tijdens de eerste training, waarbij het gaspedaal er volop zat.  Dat terwijl de volle zaal toch zorgde voor de nodige spanning bij de spelers. "Ze zijn het niet gewend dat er dan 700 man op de tribune zitten", aldus Salem. "Ik heb wel geprobeerd om ze extra energie mee te geven voordat ze de vloer op gingen. De volle zaal gaf ze een extra push voor een goede training. Ik ben heel tevreden over deze eerste officiele werkdag!”

De Flames spelen op 27 augustus hun eerste oefenwedstrijd in Martiniplaza tegen het Nationale team van Japan. Op zaterdag 24 september staat de wedstrijd om de Supercup tegen Leiden op het programma. Een week later, op 1 oktober, begint het team aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Rotterdam. Op 8 oktober komt Leeuwarden als eerste op bezoek in Martiniplaza.