nieuws

27 mrt 2002, 00:12

Honderdduizenden verwacht op Bloemenjaarmarkt in Groningen

Op Goede Vrijdag, die dit jaar valt op 29 maart, kan men op de Vismarkt, de Grote Markt, het A-Kerkhof en in de Oude Ebbingestraat bij zo'n honderd kramen van alles vinden wat groeit en bloeit. Bloemen, kamerplanten, bloembollen, zaaigoed en tuinplanten te kust en te keur en in alle soorten en maten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wilt u nog even in de stad blijven? Bij de markt is een bloemendepot ingericht waar u uw bloemen in bewaring kunt geven. U krijgt dan een bonnetje overhandigd waarmee u uw bloemen later op de dag weer op kunt halen. Dit geeft u de gelegenheid om nog even te winkelen, een museum te bezoeken of nog even te genieten van het prille lenteweer op een van de vele terrasjes in het centrum van de stad. Wilt u uw vrienden of familie laten meegenieten van de gezellige Bloemenjaarmarkt? Dan kunt u een kort videobericht van u zelf laten opnemen, met beeld en geluid, en verzenden per e-mail naar meerdere e-mail adressen. Natuurlijk ook leuk om aan u zelf te mailen, zodat u thuis een digitale herinnering heeft.
Meer dan 150.000 mensen komen jaarlijks op de Bloemenjaarmarkt af. Daarom wordt u aangeraden gebruik te maken van het Openbaar Vervoer of van de fiets. Groningen is goed bereikbaar per trein. Vanaf Station Groningen loopt u binnen 7 minuten via het Groninger Museum en gezellige winkelstraten naar de Bloemenjaarmarkt. In het centrum is een bewaakte rijwielstalling aanwezig.
Komt u toch met de auto? Dan kunt u het beste parkeren aan de parkeerterreinen aan de Sontweg en omgeving. Tussen deze parkeerplaatsen en het centrum van de stad wordt de gehele dag met P+R Citybussen gependeld.