nieuws

12 dec 2008, 15:03

Honderdduizenden nieuwe bromfietsplaatjes uit Groningen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam en Groningen en is van start gegaan met de uitgifte van een nieuwe serie kentekenplaten voor brom- en snorfietsen. Daarop staat een combinatie van één letter met drie cijfers gevold door nog twee letters. Met de nieuwe combinatie voorziet de RDW ongeveer 511.000 nieuwe brom- en snorfietsen van een kenteken, zo maakte een woordvoerder vrijdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het eerste kenteken in de nieuwe serie is D001BB. De kentekenplaat voor brom- en snorfietsen bestaat al sinds 1 september 2005 maar is verplicht gesteld sinds 1 januari 2007. Deze kentekenplaat moet gebruikt worden door alle voertuigen die onder de definitie van bromfiets vallen, dus ook snorfietsen, bromscooters, brommobielen, fietsen met hulpmotor en elektrische steps.
Vanaf 1 september 2005 zijn in totaal 890.000 brom- en snorfietsen op kenteken gezet. Daardoor zijn de series met twee cijfers, drie letters en een cijfer al helemaal gebruikt.
*
De kentekenplaat heeft een liggende uitvoering van 14,5 x 12,5 centimeter en een staande uitvoering van 10 x 17,5 cm. De reflecterende ondergrond is geel, met zwarte tekens. Snorfietsen hebben een reflecterende lichtblauwe ondergrond met witte tekens. De plaat heeft geen EU-logo maar een hologram als beveiliging tegen vervalsing.