Nieuws

Honderdduizenden nieuwe bromfietsplaatjes uit Groningen

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam en Groningen en is van start gegaan met de uitgifte van een nieuwe serie kentekenplaten voor brom- en snorfietsen. Daarop staat een combinatie van één letter met drie cijfers gevold door nog twee letters. Met de nieuwe combinatie voorziet de RDW ongeveer 511.000 nieuwe brom- en snorfietsen van een kenteken, zo maakte een woordvoerder vrijdag bekend.


Leestijd: 1 minuut

Het eerste kenteken in de nieuwe serie is D001BB. De kentekenplaat voor brom- en snorfietsen bestaat al sinds 1 september 2005 maar is verplicht gesteld sinds 1 januari 2007. Deze kentekenplaat moet gebruikt worden door alle voertuigen die onder de definitie van bromfiets vallen, dus ook snorfietsen, bromscooters, brommobielen, fietsen met hulpmotor en elektrische steps.
Vanaf 1 september 2005 zijn in totaal 890.000 brom- en snorfietsen op kenteken gezet. Daardoor zijn de series met twee cijfers, drie letters en een cijfer al helemaal gebruikt.
*
De kentekenplaat heeft een liggende uitvoering van 14,5 x 12,5 centimeter en een staande uitvoering van 10 x 17,5 cm. De reflecterende ondergrond is geel, met zwarte tekens. Snorfietsen hebben een reflecterende lichtblauwe ondergrond met witte tekens. De plaat heeft geen EU-logo maar een hologram als beveiliging tegen vervalsing.