nieuws

21 jul 2011, 15:03

Hogeland College: elders in Nederland ook HAVO diploma’s uitgereikt

Het Hogeland Collge in Warffum is van mening dat er niet in strijd is gehandeld met de wet door enkele leerlingen die het Atheneum hadden gevolgd en aan te melden voor een HAVO-diploma.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De school reageert daarmee op een golf aan publiciteit die is ontstaan nadat de schook een zestal leerlingen die leken te zakken voor het Atheneum aanmeldde als eindexamenkandidaat voor de HAVO. Daardoor kregen deze leerlingen in elk geval dan nog wel een HAVO-diploma.


De onderwijsinspectie is daar niet gelukkig mee en laat weten een onderzoek in te stellen. In een verklaring laat de school weten dat juridisch correct is gehandeld en dat het wettelijk wel degelijk mogelijk is. Vorig jaar is deze regeling ook elders in Nederland toegepast.


Volgens het bestuur van het Hogeland College is van te voren overlegd met de onderwijsinspectie en liet men daar weten niet blij te zijn met deze mogelijkheid. Maar toch heeft het Hogeland College besloten de leerlingen toch wel aan te melden voor het HAVO diploma, in het belang van de leerlingen en omdat het wettelijk wel degelijk mogelijk is, aldus een persverklaring van de school.