Nieuws

Hoe ziet Groningen er uit in 2020? Het antwoord staat in een nieuwe Structuurvisie ‘Stad op Scherp’

De gemeenteraad van Groningen bespreekt donderdag 10 januari –vandaag – het concept-structuurplan Stad op Scherp en de concept-groenstructuurvisie Groene Pepers. Stad op scherp is een visie op de ruimtelijke invulling van de stad in de periode tot 2020. De raad heeft de Groninger kunstenaar Martin Tissing en oud hoogleraar architectuur- en stedenbouwgeschiedenis aan de RUG Ed Taverne gevraagd met een kritische blik naar de concept-visie te kijken. Zij zullen de discussie inleiden met een column. De bijeenkomst begint om 20.00 in het stadhuis aan de Grote Markt en is openbaar.


Leestijd: < 1 minuut

Nadat de raad donderdag over de visie heeft gesproken, worden de uitkomsten verwerkt in een publieksversie. Deze wordt naar verwachting op 7 maart 2008 vrijgegeven voor inspraak, tegelijkertijd met Groene Pepers, het groenstructuurplan.

De inspraakperiode van zes weken wordt ondersteund door een publieksmanifestatie, lezingen en debatten en een uitzending op OOG-TV. In juni neemt de raad naar verwachting definitief besluiten over Stad op Scherp en Groene Pepers.