nieuws

15 sep 2011, 08:08

Hoe (on)veilig is Groningen eigenlijk? Hoorzitting gemeenteraad

De Groningse binnenstad lijkt niet veel onveiliger dan die van welke andere grote stad in Nederland. Maar is dat werkelijk zo? Dat moet duidelijk worden uit een bijzondere hoorzitting in de gemeenteraad van Groningen. Initiatiefnemers zijn VVD en PVDA.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gemeenteraad houdt dinsdag 4 oktober een openbare hoorzitting met als onderwerp ‘Veiligheid in de binnenstad’. Dit heeft het presidium van de raad besloten op voorstel van de fracties van PvdA en VVD. De hoorzitting vindt plaats van 19.30 – 21.30 uur in het stadhuis aan de Grote Markt.

De gemeenteraad nodigt bewoners, ondernemers, instellingen, organisaties en gebruikers van de binnenstad uit om te vertellen hoe zij de veiligheid in de binnenstad ervaren. Doen we met zijn allen voldoende als het gaat om bijvoorbeeld veilig uitgaan, het voorkomen en bestrijden van overvallen, preventieve maatregelen bij evenementen en nazorg bij slachtoffers. Wat gaat er goed? Wat kan er beter? De gemeenteraad wil naar aanleiding van de hoorzitting bekijken of er aanleiding is het huidige beleid aan te passen.