nieuws

27 dec 2011, 10:10

Hoe nu verder met Groninger Museum? Mode, Russen of Dode Zee rolllen?

Hoe moet het nu verder met het Groninger Museum? Natuurlijk zal er op de allereerste plaats financieel orde op zaken gesteld moeten worden. En er moet een directeur komen die όόk verstand heeft van boekhouden. Maar Groningen moet beslist niet het kind met het badwater weggooien: het Museum heeft voor meer dan honderd miljoen aan bestedingen gegenereerd in de binnenstad van Groningen. En, hoe stuntelig Kees van Twist het laatste jaar heeft gefunctioneerd: hij heeft er zeker in het begin voor gezorgd dat Groningen spectaculair kon uitpakken, en met tentoonstellingen als van de Russische schilder Repin honderdduizenden mensen naar Groningen trok.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een museum, met misschien een beetje brave AVRO-achtige benadering waarbij wel een groot publiek wordt bereikt, waaronder een enorme markt van senioren. is misschien wel het beste voor Groningen.

Want je kunt je afvragen of tentoonstellingen van mode-ontwerpers, ook al komt tijdens de opening van die expositie een ster als Naomi Campbell naar Groningen, wel voor zo veel bezoekers zullen zorgen.

De vraag aan onze lezers vandaag is dan ook: hoe moeten we verder met het Groninger Museum? Wat voor soort tentoonstellingen zouden het beste zijn om veel bezoekers naar de stad te halen? Hoe kan Groningen voorkomen dat straks alle bezoekers naar het nieuwe museum in Assen gaan, waar ze straks komen met een spectaculaire expositie van de Dode Zee-rollen?


We zijn benieuwd naar alle argumenten, ook al zijn die meningen nog zo verschillend: van alle argumenten kunnen we misschien iets opsteken.