nieuws

22 nov 2013, 11:11

Hier is ie dan: de mooiste trap in de provincie Groningen!

De mooiste trap in de provincie Groningen is te vinden in het kerkje van Uitwierde. Hij is ontworpen door een Gronings architectenbureau. Het betreft een trap die is onderscheiden met een belangrijke designprijs. Op een website gewijd aan interessante wetenswaardigheden over de Groningse economie (www.economie.groningen.nl) is deze videofilm te vinden met uitvoerige informatie over de trap.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De zogenoemde ‘wokkeltrap’ van architect Berit Ann Roos van het Groningse bureau Onix heeft de Dutch Design Award voor beste interieur gewonnen. De trap is te vinden in de kerktoren van het Groningse terpdorpje Uitwierde, vlakbij Delfzijl. De massief houten witte trap is ontworpen in opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken. Die zochten een nieuwe manier om moderne architectuur in een oude monumentale kerk te combineren.


De trap heet een ‘belevenistrap’ omdat de gang naar de nok van de toren een bijzondere ervaring is. Onderweg naar de top kunnen bezoekers over de geschiedenis van de toren en de vroegere kerk lezen. Eenmaal boven kan men genieten van een mooi uitzicht over het Groningse land en de nabij gelegen zee.

Meer over deze trap en de economie van Groningen op:  www.economie.groningen.nl


(De video is gemaakt door Tom Tieman van  www.webfilmnoord.nl)