nieuws

07 jan 2014, 13:01

“Mark Rutte moet in actie komen voor Groningen”

‘Het wordt tijd dat onze minister president eens in actie komt. Het is en blijft schandalig wat hier gebeurt maar wat Den Haag ook laat gebeuren.’ Dat stelt de Groningse makelaar Dolf Stelptra in onderstaande persoonlijke opinie-bijdrage aan de GIC. Hij reageert daarmee op de actualiteit rond Aldel en de aardbevingen. Hieronder zijn bijdrage.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Het wordt tijd dat onze minister president eens in actie komt. Het is en blijft schandalig wat hier gebeurt maar wat Den Haag ook laat gebeuren.Dat minister Kamp zegt alles gedaan te hebben daar komt hij niet mee weg. Waar een wil is is een weg.

 

Nederland is een energieleverend land en dat juist hier de energie aan bedrijf en burger zo duur is en niet concurrerend met het buitenland, is door Den Haag bedacht. Het accijnzenland op en top! Nederland heeft veel te danken aan Groningen als gasleverende provincie. Daar is Nederland rijk van geworden. Wat krijgt deze provincie daarvoor terug?

 

 

Aardbevingen en als gevolg daarvan  veel schade, leegloop mede door omvallende bedrijven die hun energiebehoefte niet kunnen betalen. Nee, van minister Kamp hoeven we helemaal niets te verwachten, hij is de kilheid zelve. Nee, het wordt tijd dat premier Rutte van zich laat spreken.

 

 

In het buitenland werkt het wel zo waar de hoogste in rang, de minister president veelal de leiding neemt in het belang van werkgelegenheid, van kennis, van bedrijvigheid, van de natie!’

 

D.M. (Dolf) Stelpstra RT ‘